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KENTUCKY BAR ASSOCIATION 
Ethics Opinion KBA E-388 

Issued: March 1996  

The Rules of Professional Conduct are amended periodically.  Lawyers should consult the 
current version of the rules and comments, SCR 3.130 (available at http://www.kybar.org) 

and the Attorneys’ Advertising Commission Regulations, before relying on this opinion. 

Question: May a lawyer advertise or otherwise promote the fact that he or she will donate a 
percentage of his or her fees to charities designated by the lawyer’s clients? 

Answer: No. 

References: Illinois Op. 92-94 (1993) 

OPINION 

This practice would result in a violation of Rule 5.4(a).  It would also result in violations 
of Rule 7.20(2), as it would encourage and condone referrals from charities in return for 
contributions.  Lawyers are encouraged to make charitable contributions.  But a majority of the 
Committee believes that making contributions part and parcel of advertising and business-getting 
is a negative development. 

Note to Reader 
This ethics opinion has been formally adopted by the Board of Governors of the Kentucky 

Bar Association under the provisions of Kentucky Supreme Court Rule 3.530 (or its predecessor 
rule).  The Rule provides that formal opinions are advisory only. 

http://www.kybar.org

